Uslovi Korišćenja

Osnovni uslovi za najam rent a car vozila

USLOVI I PRAVA KORIŠĆENJA

Upoznajte se sa detaljima ugovora o zajmu vozila

Korišćenje vozila

Za vreme korišćenja vozila klijent (Najmoprimac) je dužan da se prema iznajmljenom vozilu odnosi s pažnjom, da vozilo uredno održava kako je predviđeno od strane ovlašćenog servisera i da u slučaju bilo kakvih problema o tome odmah obavesti predstavnike “OUI CARS” Smederevo, Petrijevo BB, MB: 21784966, (Najmodavac). Minimalno vreme korišćenja vozila je od 1 dana (24 sata).  Dozvoljeno prekoračenje je 60 minuta, nakon čega se obračunava dodatni dan rente po ugovorenoj ceni.

Neograničena kilometraža

U cenu najma uračunata je neograničena kilometraža, isključivo uz prethodno odobrenje kompanije OUI CARS / Smederevo.

Depozit i plaćanje

Depozit je obavezan za određenu kategoriju vozila, isključivo u dogovoru sa kompanijom OUI CARS. Depozit, kao i plaćanje najma, može se izvršiti u gotovini, uplatom na račun (pravna lica) ili plaćanjem karticama na POS terminalu. Sva plaćanja se vrše u dinarima po srednjem kursu eura Narodne Banke Srbije. Porez (PDV) za uslugu iznajmljivanja vozila je uključen u cenu najma, osim za pravna lica.

Preuzimanje i vraćanje vozila

Vozilo se može pruzeti i vratiti u našoj poslovnici, a moguća je i dostava odnosno vraćanje vozila izvan poslovnice, na kućnoj adresi, odnosno na odabranoj lokaciji . Ova usluga se ne doplaćuje na teritoriji Smedereva, u zavisnosti od udaljenosti željenog dostavnog mesta.

Vozilo se može preuzeti i vratiti i izvan standardnog vremena, bez doplate. Jednosmnerni najam u Srbiji je moguć uz dogovor i dodatno se naplaćuje. Jednosmerni međunarodni najam je moguć uz doplatu u zavisnosti od udaljenosti.

Prilikom preuzimanja i vraćanja vozila, obavezno je potpisivanje obrasca o stanju vozila, pri čemu savetujemo da zajedno sa našim predstavnikom dobro pregledate vozilo. Vozilo mora biti vraćeno u urednom vizuelnom stanju spolja i unutra, u suprotnom će biti naplaćen trošak pranja vozila prema standardnom cenovniku.

Uslovi koje Vozač mora da ispunjava

Minimum 23 godine starosti uz minimum 2 godine posedovanja vozačke dozvole (vozačka dozvola je obavezna na uvid). Obavezna identifikacija – lična karta ili pasoš na uvid predstavniku agencije. Navedeni uslovi se odnose i na drugog vozača. U cenu iznajmljivanja vozila uključeno je osiguranje od odgovornosti za štetu prema trećim licima do iznosa utvrdjenog polisom obaveznog osiguranja. Uz probnu dozvolu nije moguće iznajmiti vozilo.

Osiguranje za štetu na iznajmljenom vozilu

Otkup odgovornosti za štetu na iznajmljenom vozilu uključen je u publikovanoj ceni najma iskazanoj na sajtu odnosno u ugovoru. Osiguranje važi isključivo uz obavezan zapisnik policije.

Osiguravajuće društvo isplaćuje štetu u skladu sa uslovima kasko osiguranj – osiguranje neće isplatiti štetu u slučaju da je vozač upravljao iznajmljenim vozilom pod dejstvom alkohola (preko 0,2 promila) ili narkotika, ukoliko štetu izazove prolaskom na crveno svetlo, ukoliko se šteta načini pod uslovima nasilničke vožnje kao i uz grubo svesno ili nesvesno kršenje saobraćajnih propisa.

Nijedno osiguranje ne pokriva štete nastale u unutrašnjosti vozila, oštećenje guma i točkova, slomljen i /ili izgubljen ključ, štete nastale točenjem pogrešne vrste goriva i štete nanete svesno, nepažnjom ili nebrigom Najmoprimca. Sva nabrojana oštećenja biće naplaćena u punom iznosu u momentu kada se vozilo vrati od Najmoprimca.

Osiguranje od kradje iznajmljenog vozila

Otkup odgovornosti za slučaj krađe iznajmljenog vozila uključen je u publikovanoj ceni najma. Osiguranje važi samo uz obaveznu prijavu krađe policiji i pod uslovom da je Najmoprimac zadržao kod sebe dokumenta i ključ od vozila koje je dužan da preda Najmodavcu. Kasko osiguranje ne važi u slučaju da je prilikom krađe vozilo bilo otključano ili je ključ bio ostavljen u bravi volana. Takođe, klijent je dužan da u slučaju da se desi krađa dokumenta i ključeve vozila dostavi Najmodavcu.

Policijski zapisnik je obavezan za sve vrste osiguranja!

Bez policijskog zapisnika, pun iznos štete i/ili krađe biće naplaćen od klijenta, bez obzira na vrstu kupljenog osiguranja (pošto se ovakve štete ne mogu naplati od kasko osiguranja). Zapisnik je potrebno sačiniti čak i u slučajevima kada klijent nije bio prisutan prilikom oštećenja vozila (npr. vozilo je oštećeno na parkingu od strane NN osobe).

Za svako oštećenje vozilo potrebno je odmah obavestiti predstavnika OUI CARS  Smederevo koji ce dati dalja upustva i smernice. OUI CARS  Smederevo primenjuje zvanične uslove kasko osiguranja kompanije sa kojom je sklopljen ugovor o osiguranju.

Postupak u slučaju nezgode, štete i krađe vozila

Klijent je obavezan da postupi na sledeći način: da obavesti policiju i predstavnika OUI CARS o događaju i da postupi po njihovim instrukcijama; da zapiše podatke o drugim učesnicima u nezgodi, odnosno događaju; da ispuni izveštaj o nezgodi ili šteti prilikom vraćanja vozila prestaniku agencije; da napiše kratku izjavu u kojoj će opisati uzroke i okolnosti u kojima se desila nezgoda odnosno šteta; da pribavi zapisnik policije o nastaloj nezgodi ili šteti.

Ostale odredbe

Prelazak granice je dopušten isključivo uz dozvolu Najmodavca – svako vozilo poseduje zeleni karton. Gorivo nije uključeno u cenu – utrošeno gorivo plaća Najmoprimac. Sve prekršaje u saobraćaju koje načini Najmoprimac u toku najma vozila padaju na teret istog.

Iznajmljeno vozilo ne sme biti upotrebljavano:

– pod uticajem alkohola, sredstava za umirenje, narkotika, sredstava za spavanje ili drugih lekova;
– u protivzakonite svrhe (npr. krivična dela, carinski i devizni prekršaji…);
– za plaćeni prevoz putnika ili robe;
– za bilo koje takmičenje, brzinske probe ili trke;
– za pogon ili vuču drugih vozila, prikolica ili bilo kog predmeta;
– kada nije u voznom stanju;
– za obuku vozača.

Korisnik usluga je obavezan:

– da iznajmljeno vozlio ne optereti osobama ili predmetima preko dozvoljene težine;
– da iznajmljenim vozilom ne prelazi granicu SCG bez dozvole Oui Cars-a;
– da snosi troškove utrošenog goriva;
– da za produženje ugovorenog perioda korišćenja vozila traži saglasnost Oui Cars-a 48 sati pre isteka roka vraćanja vozila;
– da odmah obustavi vožnju ako se za vreme korišćenja pokvari brojač kilometara i o kvaru brojača najbržim putem obavesti Oui Cars;
– da, ukoliko se prilikom vraćanja vozila ustanovi da je brojač kilometara oštećen, plati Oui Cars-u u iznos troškova za 500 kilometara za svaki dan korišćenja vozila;
– da vozilo uredno održava i čuva za vreme korišćenja;
– da iznajmljeno vozilo vrati u dogovorenom roku ili ranije na zahtev Oui Cars-a;
– da vozilo koristi samo za vlastite potrebe i da ga ne iznajmi ili posudi trećem licu;
– da plati sve iznose novčanih kazni izrečenih protiv njega u vezi korišćenja vozila, a prouzrokovane njegovom ličnom krivicom (kršenje saobraćajnih propisa);
– da u slučaju nezgode štiti interese Oui Cars-a i njegovog osiguravajućeg društva time:
— što će zabeležiti imena i adrese učesnika i svedoka nezgode;
— što neće napustiti oštećeno vozilo dok ga nije sklonio sa mesta nezgode i osigurao;
— što će o šteti, čak i kada je neznatna, odmah najbržim putem obavestiti Oui Cars;
– što će u slučaju većeg oštećenja na vozilu ili ako u nezgodi ima povređenih lica (čak i kada je očigledna krivica drugih lica) odmah pozvati i sačekati dolazak organa saobraćajne milicije radi izvršenja službenog uviđaja;
— što će podneti pismeni izveštaj o nezgodi Oui Cars-u.